Відділ освіти, культури, молоді та спорту виконавчого комітету Тавричанської сільської ради
Каховського району Херсонської області

Новини

Рекомендації щодо дій у разі загрози виникнення або виникнення надзвичайної ситуації

Дата створення: 09:53 22.02.2022

На сайті МОН оприлюднено рекомендаціі щодо дій у разі загрози виникнення або виникнення надзвичайної ситуації.    

ВІТАЄМО ПЕРЕМОЖЦІВ ІІ ЕТАПУ ВСЕУКРАЇНСЬКИХ ОЛІМПІАД

Дата створення: 11:50 06.01.2022

Завершився ІІ етап Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів, який традиційно проходив протягом листопада-грудня в закладах загальної середньої освіти України. Згідно з наказом управління освіти і науки Херсонської обласної державної адміністрації в 2021 році відповідальним за проведення цього етапу олімпіад серед закладів освіти Чаплинської, Асканія-Нова, Хрестівської, Тавричанської та Присиваської громад було призначено відділ освіти, молоді та спорту Чаплинської селищної ради.

Зі святом !

Дата створення: 08:52 09.11.2021

Шановні працівники культури! Щиро і сердечно вітаємо вас з професійним святом – Днем працівників культури та майстрів народного мистецтва! Високо цінуємо ваш вагомий внесок у розвиток національної культури. Без вашої підтримки і розуміння, без вашого доброго серця, ініціативності і творчої думки неможливі добрі переміни у нашому суспільному житті. Своєю плідною працею та силою духу ви звеличуєте рідну Україну, примножуєте їх успіхи і досягнення. Ваша професія - особлива, адже ви покликані дарувати радість душі, наповнювати високими і світлими почуттями, вчити розуміти прекрасне. Завдячуючи вам ми вчимося любити рідний край, пісню і танець рідного народу, що, у свою чергу, сповнює нас високими патріотичними почуттями.

ДО УВАГИ ВИПУСКНИКІВ ТА ЇХ БАТЬКІВ !

Дата створення: 14:02 08.11.2021

ДО УВАГИ ВИПУСКНИКІВ ТА ЇХ БАТЬКІВ !            Наказом Міністерства освіти і науки України від 02 листопада 2021 року № 1166 затверджено календарний план організації та проведення у 2022 році зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти.

Всеукраїнський конкурс статей у Вікіпедії «Культурна спадщина та видатні постаті»

Дата створення: 11:50 05.10.2021

У Вікіпедії пройде конкурс статей про культурну спадщину і видатних постатей України Із 5 жовтня до 5 листопада ГО «Вікімедіа Україна» та БФ «Бібліотечна країна» запрошують долучатися до конкурсу з наповнення україномовного розділу Вікіпедії статтями про об'єкти культурної спадщини та видатних людей України. Конкурс проводимо для бібліотекарів та бібліотекарок, однак долучитися можуть усі охочі. У межах підготовки до конкурсу ми проведемо два вебінари, реєстрація на них уже відкрита. Бібліотекарі є важливими зберігачами знань, адже мають доступ до великої кількості джерел. У фондах бібліотек часто зберігаються рідкісні та цікаві видання на краєзнавчу тематику, доступ до яких є лише у відвідувачів та працівників закладу. У рамках всеукраїнського конкурсу «Культурна спадщина та видатні постаті» запрошуємо поділитися гордістю рідного краю з усією Україною, «звільнити знання» про культурну спадщину та відомих людей, а разом із цим покращити Вікіпедію — найбільшу електронну енциклопедію. Щоб долучитися до конкурсу, потрібно зареєструватися у Вікіпедії і створити чи суттєво поліпшити принаймні одну статтю протягом конкурсного періоду згідно з правилами Вікіпедії. Переможці зможуть виграти цінні призи та сувеніри для себе і своєї бібліотеки, а усі активні учасники й учасниці — пам’ятні сувеніри і сертифікати про участь. Організатори нагородять авторів та авторок найкращих статей, а також авторів найбільшого якісного внеску. Детальні умови та покрокова інструкція участі — на сторінці акції у Вікіпедії. У понеділок 27 вересня, четвер 7 жовтня та вівторок 19жовтня ГО «Вікімедіа Україна» проведе вебінари для бібліотекарів і всіх охочих, де йтиметься про акцію та спрезентують детальну інструкцію, як взяти у ній участь. Для участі у вебінарах та для того, щоб отримувати новини конкурсу, реєструйтесь за посиланням. Такий конкурс «Вікімедіа Україна» проводить уже вдруге. У межах конкурсу 2018 року бібліотекарі та користувачі із 45 бібліотек з усієї України створили та доповнили майже 300 статей. ? Сторінка конкурсу у Вікіпедії: http://biblio.wikipedia.org.ua/ ? Зареєструватися на вебінар ? Адреса організаторів для запитань і пропозицій — glam@wikimedia.org.ua

З Днем Дошкілля!

Дата створення: 16:41 23.09.2021

Шановні колеги , працівники дошкільної освіти!

Про оголошення конкурсу на одержання грантів Президента України у 2022 році

Дата створення: 09:34 20.09.2021

Міністерство культури та інформаційної політики України спільно з Державним агентством України з питань мистецтв та мистецької освіти оголошує конкурс на одержання у 2022 році щорічних грантів Президента України.

Грант для талановитих студентів України

Дата створення: 11:22 17.09.2021

Ти студент навчального закладу України? Тоді ця інформація для тебе!     ГС «Український народний контроль», інформаційний портал Basis.Credit та офіційний партнер Soul СATERING запрошують всю талановиту молодь взяти участь у конкурсі. Призовий фонд - 17 000грн. Здійсни свою мрію – отримай стипендію на навчання! Умови конкурсу доволі прості. Більш детально ознайомитись з умовами  можна за  посиланням - https://basis.credit/contest/

ЯК СПЛАНУВАТИ РОБОТУ ДИТСАДКА НА РІК – РЕКОМЕНДАЦІЇ МОН

Дата створення: 15:02 20.08.2021

План роботи закладу дошкільної освіти є одним із основних документів, який регламентує його діяльність упродовж навчального року та літнього періоду. У листі департаментам освіти і науки обласних, Київської міської державних адміністрацій та інститутам післядипломної педагогічної освіти Міністерство освіти і науки України надало рекомендації щодо створення плану роботи дитсадка, його розділів і змісту, аналізу діяльності закладу та процесу постановки завдань на рік.