Відділ освіти, культури, молоді та спорту виконавчого комітету Тавричанської сільської ради
Каховського району Херсонської області

Онлайн-заняття в Музеї Голодомору

Друзі Музею,

наша команда прагне, аби і в Києві, і в будь-якому населеному пункті України ви мали можливість відвідати Музей Голодомору.

Чекаємо вас у Музеї, а також на відеоекскурсіях та онлайн-заняттях. Ми створили освітні програми для різних вікових аудиторій: молодших школярів, підлітків, старшокласників та студентів. 

Ви можете відвідати Музей Голодомору щодня з 10:00 до 18:00.

Історія одного щоденника”

Для кого: учні 9–11 класів.

На заняття учні навчаться працювати з архівними джерелами, джерелами особистого походження (щоденники), візуальними джерелами (світлини), дізнаються про основні аспекти політики комуністичного тоталітарного режиму (процеси колективізації і розкуркулення) та становище українців у 1930–1933 роках (зокрема під час Голодомору-геноциду 1932–1933 років) крізь призму спогадів вчительки з Харківщини Олександри Радченко.

Забронювати

”У пошуках права”

Для кого: підлітки 10–14 років / сімейне відвідування

Які ми маємо невід’ємні права?  Де і як ми зараз їх реалізовуємо?  Де шукати відповідь, коли порушують ваше право та дискримінують вас? На ці та інші питання ми знайдемо відповідь під час тренінгу.

Мета заняття — зрозуміти сучасні права людини, закріплені в міжнародному та національному законодавстві, розвинути емпатію та негативне ставлення до фактів дискримінації, порушення свобод і зазіхань на життя. Також ви дізнаєтеся про порушення прав людини в СССР, зокрема про злочин геноциду українського народу — Голодомор 1932–1933 років.

Забронювати

Екскурсія Музеєм онлайн (українська мова)

Для кого: школярі від 13 років і дорослі

Це унікальна можливість потрапити до музею просто з дому, зі своєї школи чи з будь-якого куточку світу. Формат відеоекскурсії дає змогу зануритися в атмосферу музею, дізнатися про історію Голодомору, переглянути уривки відеохронік, почути свідчення очевидців та побачити унікальні предмети, яких немає в основній експозиції музею.

Відеоекскурсія розрахована на школярів від 13 років і дорослих. Вона складається з двох частин. Перша — це відеоролик-подорож музеєм Голодомору. Друга — спілкування зі співробітницею музею.

Забронювати

Екскурсія Музеєм онлайн (англійська мова)

Цю відеоекскурсію ми розробили для школярів від 13 років та дорослих, а також іноземців, діаспорян та тих,  хто поглиблено вивчає англійську мову.

Забронювати

“Геноцид  - що це?”

Для кого: учні 9–11 класів

Заняття має на меті сформувати у школярів знання про походження і значення терміну «геноцид». На уроці співробітник музею розповідає про Рафаеля Лемкіна та «Конвенцію про запобігання злочину геноциду». Учні ознайомлюються з документами 1932–33 років, аналізують події в Україні того часу, а для того, щоб простежити, як саме впроваджувалися геноцидні дії, переглядають свідчення очевидців Голодомору.

Забронювати

 



« повернутися до списку новин